BENIEUWD WAT WIJ SAMEN KUNNEN CREËREN?

NEEM HIERONDER CONTACT MET MIJ OP!

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

MODERNE MUZIEKPRODUCTIE

 

MYTHE:  “Een geweldig klinkende plaat kan alleen worden gemaakt in een professionele, dure studio."

 

Wanneer je naar een studio gaat om muziek op te nemen, gaan de meerderheid van de kosten op aan de ruimte en het materiaal. Hoewel dit niet de zwakste link in de opnamekwaliteit is. Het komt simpelweg neer op de muzikant zijn vaardigheden en de engineer met de juiste kennis, tools en ervaring om het geluid achterna te gaan waar je naar zoekt. Ik ben ervan overtuigd dat er een meer kostenefficiënte manier is om jouw muziek met professionele kwaliteit te realiseren.

Ik breng mijn mobiele studio naar jou toe en wij maken samen een professionele en betaalbare plaat.

Dus, hoe gaat dit in zijn werk?

 

COMMUNICATIE

Elk project start met een afspraak waarin we elk detail van mijn dienst voor jouw productieproces bespreken. Ik wil jou, jouw muziek en jouw benadering van muziek leren kennen. Op deze manier kan ik beter begrijpen wat je wil bereiken, waardoor ik beter aan je verwachtingen kan voldoen. Ik ben er sterk van overtuigd dat hierdoor het hele project beter zal verlopen. 

  

OPNEMEN

Opnemen hoort leuk te zijn. De beste opnames worden gemaakt in een relaxte, comfortabele ruimte en wat is beter dan jouw eigen vertrouwde opnamelocatie? Zolang er stroom is om mijn apparatuur aan te sluiten, zijn we klaar om een professionele opname te maken. Het enige wat nodig is, is een voorbereide artiest en goed gestemde instrumenten. Naar aanleiding van onze afspraak waarin we de doelen hebben vastgelegd, bepaal ik wat het beste opnameproces is.

 

EDITING

Wanneer alle instrumenten zijn opgenomen, edit ik de opnames in mijn studio. Indien nodig corrigeer ik de instrumenten en zang om de opnames mix-klaar te maken. De duur van dit proces is afhankelijk van wat we willen bereiken. Gaan we voor een demo of voor een professionele, moderne productie?

 

MIXING

Het doel van mixen is het maximaliseren van de impact van jouw muziek op het publiek. Terwijl ik de vastgestelde doelen in mijn achterhoofd houd, begin ik met mixen. Tijdens dit proces zorg ik ervoor dat elk instrument en de zang duidelijk kunnen worden gehoord en de juiste energie hebben om de muziek over te laten komen zoals hij bedoeld is. Hiervoor gebruik ik verschillende tools en technieken.

 

MASTERING

Wanneer de mix klaar is, worden de tracks gemasterd. Hierbij is het doel om de industriestandaarden in volume, frequentiebalans en volheid te matchen. Na het masteren zullen je tracks goed klinken bij elk volume op elk geluidssysteem. Voordat de tracks worden verstuurd, controleer ik of de muziek matcht met het gewenste eindproduct.

 

INVESTERING

Omdat ik zelf ook ervaring heb met bands die een eigen album willen opnemen, weet ik met welk budget een band te maken heeft. Met professionele studio's die een dagtarief hanteren van € 250,- tot € 800,- kost het al gauw € 5000,- voor een afgewerkt album. Dit is enkel het begin, want het gelimiteerde budget is ook nog nodig voor de promotie van de band door middel van merchandise, cd's, videoclips, foto's enzovoorts. Dit heb ik zelf mogen meemaken, dus kwam ik met een kostenefficiënte en kwalitatief goede methode voor artiesten met dit bekende probleem. Een deel van deze methode bestaat uit een tarief per afgewerkte track en niet per studiodag. Bekijk hieronder mijn tarieven.

 

MODERNE MUZIEKPRODUCTIE (inclusief opnames, editing, mixing en mastering)

1 nummer* = € 350,-

5 nummers = € 1.600,-

Vanaf het zesde nummer en meer = € 250,- per nummer

 

DEMOPRODUCTIE (alleen opnames en ruwe mix)

1 nummer* = € 200

3 nummers = € 500

5 nummers = € 800

 

* Elk nummer duurt maximaal vijf minuten. Elke minuut langer dan vijf minuten per nummer kost € 25,- extra. De totale lengte wordt naar boven afgerond (bijvoorbeeld: 5.35 --> 6 minuten).

 

 

TERMIJNEN & VOORWAARDEN

 • Elk nummer is gebaseerd op 1 opnamedag en 1 mixdag.
 • Wanneer opnames langer duren dan gepland, kost het € 25,- per uur extra.
 • Twee revisies op de mix zijn inbegrepen.
 • Een revisie op de mastering is inbegrepen.
 • Reiskosten zijn € 0,19 per kilometer.
 • De eerste 50 kilometer is gratis (behalve evt. tolkosten).
 • De huur van een ruimte is niet inbegrepen
 • 50% van het totaalbedrag moet voor de start van het project worden betaald.
 • De andere helft wordt betaald voor de aflevering van de definitieve bestanden.
 • Opnametijd wordt ingepland na betaling van de eerste helft.
 • Het restbedrag, inclusief reiskosten en overige kosten, worden verrekend op de laatste factuur.
 • Het verzetten of annuleren van een opnamesessie moet ten minste een week van tevoren worden gedaan. Zo niet, dan worden er extra kosten in rekening gebracht.